duminică, 8 aprilie 2012

Citeste carti vechi si vei intelege mai usor

Fara indoiala exista un moment in viata in care ne-a pus macar o data problema, de unde venim si catre ce ne indreptam, ca si cand am incerca sa ne oferim o cat de mica siguranta in noianul de intamplari la care suntem parte in fiecare zi a vietii noastre. Inca de mici copii am incercat sa cautam raspunsuri pentru inerentele nelamuriri pe care le aveam si in mod natural parintii au incercat sa ne aduca treptat putina lumina in zonele de interes pe care le puneam in evidenta.

Daca pentru intrebari simple au existat mereu raspunsuri clare si la fel de simple, odata cu trecerea timpului, viitorul adolescent incearca sa-si gaseasca si sa selecteze singur sursele de informare pe care le are la dispozitie. Se creaza astfel un mic fagas prin care va putea avansa catre un domeniu de interes sau altul, mai cu seama daca parintii au avut grija in primi ani ai copilariei sa-i sadeasca miracolul citirii unei carti. Ce poate fi mai interesant pentru viitorul adolescent de a-si cauta singur materialele prin care isi va putea raspunde la intrebarile care il anima, continuand astfel o cercetare dupa puterile sale.

Bucuria resimtita de catre acesta va depasi cu mult chiar orice asteptare a sa atunci cand dupa ore sau uneori chiar zile de studiu a unei carti orizontul cunoasterii sale va fi cu mult limpede si asemeni unui bulgare de zapada care rostogolit in vale va creste, interesul sau pentru cunoastere prin intermediul unei carti vechi se va mari cu fiecare zi care trece.

Modalitatile actuale de a putea cauta cu usurinta diverse informatii sunt puse la dispozitia oricui prin intermediul internetului, care ajuta rapid si eficient la depistarea unui impresionant numar de informatii pentru un anumit domeniu, stocate in diferite forme de prezentare.

Pentru gasirea unei carti online, cea mai potrivita actiune este cea de cautare si alegere a unui anticariat online, care adaposteste prin grija unui profesionist al cartii unele dintre cele mai atractive lucrari pe care nu le-ati putea gasi in mod obisnuit. Cand ne referim la modul clasic de a cumpara cartea preferata, cu siguranta ne referim la obisnuita librarie si desigur la atat de mult asteptatele targuri de carte care sunt luate cu asalt de catre impatimitii cuvintelor scrise.

Diferenta este evidenta, deoarece de cele mai multe ori in librarii sau targuri de carte se vor putea gasi lucrari recente sau in cel mai fericit caz unele lucrari republicate care abordeaza subiecte uneori adnotate de catre autori. Esenta unei carti vechi se regaseste in originalitatea momentului scrierii acesteia, avand un farmec aparte chiar si prin foaia uneori ingalbenita de vreme, dar si prin informatiile cu totul aparte pe care le contine si care dupa parerea unor specialisti orice modificare a originalului ar  reprezenta o grava eroare.

De aceea se poate spune pe drept cuvant ca daca veti cauta o carte on line care are deja impregnata patina timpului, veti putea intelege mai usor informatiile pe care le contine, acestea nefiind inca afectate la vremea in care au fost asternute, de scrasnetul timpurilor moderne.

Un anticariat online va ofera posibilitatea de a regasi si o alta fata a timpurilor trecute, prin prezentarea unor colectii aparte care vin sa intregeasca operele literare care sustin baza acestui concept. Trecand de la colectii de timbre filatelice la colectii de medalii si plachete si ajungand la carti vechi pentru copii si chiar jucarii, toate acestea au intiparita nobletea momentului in care au fost create cu pasiune si ingrijire pentru cei carora le erau destinate.

Am putea spune cu usurinta ca suntem in sala mare de receptie a unui club vintage select, gazduit cu amabilitate de un anticariat online, care isi pretuieste cautatorii de carti vechi oferindu-le mereu surprize placute la care poate nu se asteptau, pentru a intelege mai usor tot ce le este de interes.


dumbrava minunata, baltagul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu